Prajitura Rudy

de Gherca Daniela in Prajituri, 18 Sep 2014 | 6039 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 galbenus de ou
  • 400 g faina
  • o lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2-3 linguri de cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de rom
  • Pentru Umplutura:
  • 600 g branza de vaci
  • sare
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Pentru aluat: Untul cu zaharul si galbenusul de ou le-am amestecat bine pana s-au incorporat. Separat am pus faina, cacaoa, bicarbonatul si vanilia, le-am amestecat putin si le-am pus si pe ele in vas, peste am pus si esenta de rom pentru un plus de aroma si am framanatat pana am obtinut un aluat pe care l-am impartit in 2 si le-am pus in folie de plastic si date la congelator (aprox. 20 min) pentru a se intari si pentru a le da mai usor pe razatoare.

Umplutura: Amestecam branza cu un praf de sare, adaugam ouale, zaharul, vanilia si esenta si amestecam pana se incorporeaza bine totul.

Intr-o tava, (eu am avut yena dreptunghiulara), am pus hartie de copt, am scos prima bila de aluat de la congelator, am dat-o pe razatoare si am pus intins-o cat sa acopere toata suprafata tavii. Peste am pus umplutura de branza, iar deasupra cealalta bila de la congelator data si ea pe razatoare cat sa acopere toata suprafata umpluturii de branza.

Am dat-o la cuptor pentru aprox. 50 minute. Se taie cand este rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake la cupe, cu capsuni, oreo