Prajitura Romana

de andreea123 in Prajituri, 31 Ian 2011 | 10305 vizualizari

 

Foarte, foarte fina si buna!

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de nuca macinata
  • 4 linguri de faina
  • 2 cani de zahar
  • 1 pachet de unt
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Romana:

Trebuie sa faceti o compozitie din 6 albuse batute spuma tare cu 6 linguri de zahar (pus treptat), 6 galbenusuri, 6 linguri de nuca macinata si 4 linguri de faina.

Din compozitia obtinuta se fac 3 foi, care se coc pe dosul tavii tapetate doar cu faina la foc potrivit 180°C.

Se ia o cana de zahar si se caramelizeaza, apoi se pune doar pe 2 dintre cele 3 foi.

Dupa ce terminati cu foile, se face o crema din 3 oua intregi batute spuma pe aburi cu o cana de zahar (pus treptat). Cand s-a racit se pune putin cate putin peste un pachet de unt.

Se aseaza: foaie cu zahar ars + crema + foaie cu zahar ars + crema + foaie simpla + crema.

Se poate decora cu nuci macinate deasupra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Romana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

LUK 1

01.02.2011, 21:02

tare buna

laura2002 1

31.07.2013, 22:18

babi5 1

01.08.2013, 19:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crumble cu prune si nuci