Prajitura Revani

de miremirc in Prajituri, 18 Oct 2011 | 25932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pahar zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar ulei
  • 1 pahar iaurt
  • 1 pahar gris
  • 2 pahare faina
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Sirop :
  • 4 pahare apa
  • 3 pahare zahar
  • zeama de la 1 lamaie
  • Decor :
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Revani:

Incepem cu prepararea siropului : cele 3 ingredientele le punem intr-o cratita pe foc si le lasam sa fiarba pana se ingroasa putin siropul. Dam deoparte si lasam sa se raceasca .

Pentru blatul cu gris : mixam intr-un bol ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, adaugam treptat uleiul, mixand mai departe, apoi faina amestecata cu praful de copt, iaurtul, grisul si la sfarsit coaja rasa de lamaie.

  Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (d=25-35 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana se rumeneste putin deasupra (eu am lasat-o cam 40 minute); pentru verificare facem testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca putin prajitura, apoi o taiem cu un cutit (eu am ales sa o tai sub forma de romburi, dar puteti taia sub forma de patratele sau dreptunghiuri).
Cu ajutorul unei linguri punem siropul peste prajitura, incet, pentru ca sa se patrunda bine .

Decoram cu nuca de cocos sau fistic macinat si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Revani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Valuri de ricotta cu bezea