Rulada cu gem

de Patricia Iordache in Prajituri, 5 Mar 2013 | 6394 vizualizari

 

Este prima rulada pe care o fac (reteta preluata de la Sava Laura) si mi-a iesit excelent!
Nu s-a rupt foaia, a fost extraordinara.
O voi repeta cu siguranta, insa o sa incerc si cu alte umpluturi.

 

INGREDIENTE

  • - 3 oua
  • - 5 linguri apa fierbinte
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - 100 gr. zahar tos + aprox. 25 gr (pt decor)
  • - 50 gr. amidon
  • -1 lingurita rasa de praf de copt
  • - 200-250 gr. gem de prune (reteta prevede gem de capsune, zmeura etc)
  • - 1 praf de sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem:

Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si cu zaharul. Adaugam apa fierbinte si amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn.

Adaugam galbenusurile, unul cate unul amestecand bine de jos in sus, dupa fiecare. 

Amidonul il amestecam cu praful de copt si il cernem deasupra compozitiei deja obtinute si omogenizam.

Tapetam cu hartie de copt o tava (eu am folosit o tava dreptunghiulara 23X33 cm) si coacem la 180 grade, aproximativ 15 minute, pana capata o culoare usor aurie.

Cand e gata, se rastoarna pe un prospop de bucatarie pe care am presarat zahar tos. Scoatem imediat hartia de copt. Daca nu folosim blatul imediat, il pastram rulat in prosop.

Ungem blatul cu gem de prune (sau de care ne place), rulam strans, cu grija si il tinem la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Patricia Iordache 1

10.03.2013, 13:25

Draga Susu, nu am uitat sa trec faina pentru ca la acest preparat nu se foloseste faina Are amidon.

iohana 1

11.03.2013, 11:31

Dar daca nu am amidon,cu ce as putea sa-l inlocuiesc? merge si cu bicarbonat?

Patricia Iordache 1

11.03.2013, 12:06

Nu stiu iohana, nu am incercat cu bicarbonat

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise si nuca