Prajitura rasturnata cu portocale

de Anamaria Cook in Prajituri, 11 Feb 2014 | 9741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru auatul de prajitura:
  • 220 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 150 g unt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Pentru topping-ul cu portocale:
  • 2 portocale
  • 100 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu portocale:

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le intr-o forma rotunda de prajitura. Presarati zaharul peste feliile de portocale si dati la cuptor pana ce zaharul s-a topit si caramelizat usor. Portocalele mele au fost cam zemoase si a trebuit sa scurg putin din sucul lasat.

Mixati ouale, zaharul si extractul de vanilie pana ce compozitia isi tripleaza volumul. Apoi incorporati faina si untul topit. Turnati compozitia peste feliile de portocala caramelizate si dati la cuptor pana ce prajitura capata o culoare aurie si trece testul scobitorii.

Cand prajitura este gata scoateti din cuptor, asezati o farfurie deasupra si cu mare grija sa nu va ardeti, rasturnati prajitura.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura aromata