Dacă vrei să te răsfeți cu un desert aromat, ușor de preparat, cu textură pufoasă și umedă și gust proaspăt de citrice, îți recomandăm să încerci această prăjitură cu mac și portocale, bine însiropată. Este un deliciu.
Pentru această Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios, sunt necesare următoarele ingrediente: unt, ouă, zahăr, făină, lapte, portocale, mandarine, mac.
Cum se prepara Prăjitura cu mac și portocale - Desert aromat și delicios:
Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.
Preîncălzește cuptorul la 160 grade C.
Într-un bol, pune untul la temperatura camerei, un praf de sare și zahărul. Mixează bine până devine pufos, apoi încorporează pe rând ouăle. Adaugă esența de vanilie și coaja de portocale și mixează din nou.
Amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le în compoziția de unt. Adaugă sucul de mandarine, apoi laptele și semințele de mac și mixează până obții o compoziție omogenă.
Toarnă aluatul în tavă de copt și nivelează frumos. Coace prăjitura cu mac în cuptorul preîncălzit, la 160 grade C, timp de 45-50 minute sau până trece proba scobitorii.
Între timp, pregătește siropul de portocale.
Într-o cratiță, toarnă sucul de portocale, adaugă zahărul tos și zahărul bourbon. Taie subțire coajă de portocale și adaug-o peste suc. Pune totul la fiert până când se leagă un sirop, aproximativ 7-8 minute. Lasă-l apoi la răcit.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura la temperat. Toarnă siropul de portocale peste ea și las-o să absoarbă bine.
O poți tăia după ce s-a răcit de tot.
Este o prăjitură cu textură umedă, aromă minunată de portocale și un gust perfect.
Încearcă și rețeta de Prăjitură cu mac, foarte fragedă și gustoasă sau rețeta de Brioșe cu ghimbir și portocală.
Îți recomandăm și rețeta de Prajitura Fanta, una dintre cele mai gustoase.