Prajitura rasturnata cu piersici

de T I M E A in Prajituri, 21 Aug 2016 | 9108 vizualizari

 

Va aduc inca o prajitura simpla cu fructe de vara dar pe care o puteti face si in alt anotimp mai ales daca puneti fructe la congelator. Am ales varianta cu cacao a blatului si impreuna cu piersicile parfumate a rezultat o prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar brut
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 300 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • 5 piersici
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar brut
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici:

Mixam ouale intregi cu un varf de sare si cu zaharul brut, pana isi dubleaza volumul.

Adaugam laptele si uleiul si mixam dupa fiecare.

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind un tel.

Ungem o tava de aprx 22/30 cm cu unt si asezam pe fundul tavii piersicile spalate si taiate cubulete. Presaram peste piersici 2 linguri de zahar brut.

Turnam aluatul peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade, timp de 35 de minute.

Scoatem tava din cuptor si dupa ce s-a racit, rasturnam cu grija prajitura pe un platou.

Se poate pudra cu zahar pudra la final.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]