Prajitura rasturnata cu pere si piersici

de babi5 in Prajituri, 1 Aug 2013 | 3078 vizualizari

 

Dragii mei inspiratia vine de la reteta lui Merisor rasturnata cu prune ,care sunt convinsa ca este un deliciu ,dar eu m-am abatut de la reteta un picut fiindca nu am avut ,ingredientele toate asa ca am folosit ce am avut ,am gasit un par ratacit prin imprejurimi ,dar cu pere de toamna (tari ca piatra) si un piersic cu citeva fructe (piersici plate cind sunt coapte sunt senzationale ) Si asa ca m-am apucat de treaba am curatat perele si piersuicile si le-am facut fructe insiropate .. si sa vedeti continuarea ..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 2 pahare( de 200ml) faina
  • 4 pahare zahar
  • 50 gr unt
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamie
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 pahar lapte
  • 1,5 kg (fructe cu aproximatie ca nu am avut cintar)
  • 100 gr simburi de nuca taiati marunt
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere si piersici:

Prima  data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi  pahar de zahar am caramelizat si am tapetat   fundul tavii  cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am adaugat bucatele  de unt pe tot fundul tavii,apoi am imprastiat simburii de nuca pe tot fundul tavii si apoi am asezat fructele . Am lasat de o parte  si am inceput preparatul compozitiei ..... am spart ouale si am adaugat doua pahare zahar am frecat bine pina zaharul s-a descompus si a devenit spumat bine ,am adaugat uleiul, am mai frecat cca 5 min ,apoi am adaugat laptele ,am mai mestecat pina s-a omogenizat bine ,apoi am adaugat faina amestecata bine  cu praful  de copt ..

Am amestecat pina s-a omogenizat totul apoi am pus peste fructe ,am dat la cuptorul in prealabil   incins  la temperatura de 180 gr .. Am lasat la cuptor pina prajitura a devenit aurie bine si marginile s-au dezlipit de pe linga tava .. Am lasat-o sa se raceasca apoi am intors-o inca  nu am taiat-o..

Pofta mare tuturor

Revin cu imaginile fiindca nu le-am descarcat   am  aparatul la incarcat ... s-a terminat bateria hi.hi.. pupici

TIPS-URI

1

Dupa umila mea parere .... cred ca merge foarte bine si frisca deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

babi5 1

01.08.2013, 19:15

a Merisor a iesit nemaipomenit de buna dar cred ca totusi trebuieste fructe cit mmai zemoase asta cred ca este farmecul ... poti pune si un picut de frisca deasupra .. Si eu ador perele de fapt toate fructele ..

- Andreea - 1

01.08.2013, 19:43

babi5 1

01.08.2013, 20:12

Te pupa Babi Andreea_Caroline si-ti multmesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mere, la tigaie