Prajitura Linzer

de gaby_gabytza in Prajituri, 10 Apr 2013 | 8745 vizualizari

 

reteta am luato de pe alt site numit licutamarin.blogspot.ro doar ca e putin modificata de mine :D

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 1 praf de copt
  • 500 g faina
  • un praf sare
  • esenta de vanilie
  • umplutura
  • 4 linguri dulceata de capsuni
  • 1 lingura dulceata de mure
  • uns
  • 1 ou
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Linzer:

Amestecam untul cu zaharul si smantana, apoi adaugam ouale cu esenta.Treptat adaugam faina amestecata cu praful de copt si le incorporam. Cand am terminat cu faina impartim aluatul in 2 bucati (o bucata sa fie un sfert cat cealalta bucata). Asezam bucata mai mare intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu (acolo zicea sa ungem tava cu ulei dar eu am pus folie). Deasupra adaugam dulceata (amestecate cele 2 feluri de dulceata) si o intindem usor pe toata suprafata cu o lingurita.

Intindem bucatica de aluat  ramasa pe masa de lucru si o taiem fasii de 1 cm. Le punem peste dulceata formand un grilaj. Terminam de facut grilajul si il ungem cu oul batut.

Dam la cuptor pana se incepe sa se rumeneasca deasupra. O scoatem de la cuptor si o lasam sa se raceasca.

La sfarsit o pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Linzer" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro