Prajitura in foi de napolitana

de alilianaa in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 3081 vizualizari

 

,, Mamiii..parca ar fi tetris.."  Jocul acela cu patratele care trebuia potrivite... :)) In esenta, o prajitura extrem de simpla si foarte buna. 

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 400 g ciocolata (300 g amaruie + 100 g cu lapte..eu am folosit cu lapte si alune de padure)
  • 200 ml frisca (eu am folosit Hulala)
  • 100 g unt
  • 200 g biscuiti sfaramanti ( am folosit biscuiti cu miere)
  • esenta vanilie, rom
  • 50 g stafide, 50 g nuca taiata mai gros
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi de napolitana:

Mod de pregatire: 

Intr-o cratita punem frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati pe foc si lasam pana se topeste ciocolata, fara a se infierbanta foarte tare. Adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam. Apoi adaugam biscuitii rupti cu mana sau zdrobiti la robot (cum va este mai usor), stafidele inmuiate mai inainte si nuca prajita si tocata. Lasam compozitia putin la racit si cand observam ca s-a legat bine o punem intre foile  de napolitana si netezim bine. Dam prajitura la rece si punem de-asupra o greutate pentru cca 20-30 minute, dupa care ridicam greutatea. Se portioneaza si se serveste. 

Optional se poate picura glazura de ciocolata obtinuta din putina frisca si ciocolata amaruie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

dantes 1

27.12.2015, 08:22

Buna!

Rocsi 1

27.12.2015, 13:01

Imi place genul asta de prajitura!

alilianaa 1

27.12.2015, 20:07

va multumesc pentru aprecieri. Cu drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti