Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz

de alinutza1983 in Prajituri, 19 Sep 2011 | 10173 vizualizari

 

reteta e preluat ade la Anita Albu,dar am operat cateva mici modificari...ce a iesit...o minunatie ce nu o pot descrie in cuvinte!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 9 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 200 gr nuci macinate si 50 gr. nuci taiate bucatele mici
  • 4 linguri faina
  • pentru crema:
  • 9 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 1-2 linguri apa de trandafiri ( care ii da o aroma aparte)
  • 140ml lapte
  • 1 pachet unt
  • pentru crantz:
  • 3 linguri zahar
  • suplimentar :
  • 1 pahar mure
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz:

1. Se bat albusurile cu un praf de sare, pana cand se obtine o spuma pufosa, apoi se adauga zaharul (cate 1 lingura rand pe rand) batand in continuare.

2. Cand se termina intreaga cantitate de zahar se adauga tot pe rand cate 1 lingura cu nuci macinate, amestecand usor cu un tel de jos in sus

3. Dupa aceea urmeaza faina amestecata in prealabil cu praful de copt, tot cate 1 lingura amestecand incet, iar la sfarsit nucile taiate bucatele

4.Intr-o tava tapeta cu hartie de copt, se aseaza compozitia, se niveleaza si se da la cuptor pentru cca 25 de minute.

5. Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul, apa de trandafiri si laptele, apoi se pun sa fiarba pe abur (amestecand din cand in cand cu un tel) pana cand se ingroasa crema.

6. Dupa ce crema s-a ingrosat se lasa la racit,iar cand este complet rece o amestecam cu un pachet de unt- avand mare grija ca mai intai batem untul cu mixerul dupa care se incorporeaza crema pe rand punand doar cate o lingura odata( procedeul seamana cu cel de maioneza ).

7.Cand blatul s-a racit se aseaza crema peste si se niveleaza frumos, apoi ne ocupam de krantz.

Pentru crantz :

Intr-o craticioara se topesc cele 3 linguri de zahar, iar cand zaharul s-a topit si a devenit lichid, il turnam pe o hartie de copt , il lasam sa se raceasca, dupa care cu o lama de cutit il dezlipim.

Se marunteste crantzul cu un cutit sau cu ciocanelul de snitzele si se pastreaza pentru a se presara peste prajitura in momentul servirii. nota : nu putem baga crantzul la rece, deoarece se inmoaie!

La final adaugam uniform si murele spalate, apoi dam prajitura la rece !

 

TIPS-URI

1

cuptorul trebuie incins in prealabil, inainte de a baga blatul la copt!

2

trebuie mare atentie la crema, pentru a nu ni se taie se respecta intocmai procedeul descris!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura galbena cu mure, aroma de apa de trandafiri si crantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone