Prajitura Flavia

de MonaMimi in Prajituri, 13 Feb 2012 | 7654 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8linguri faina
  • cacao
  • crema:
  • 1 plic crema pentru prajituri cu vanilie
  • 250 ml lapte
  • zahar
  • sirop:
  • 250 ml apa
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Flavia:

Blat: Separi albusurile de galbenusuri, bati albusurile spuma si pui cele 8 linguri de zahar, apoi bati in continuare. Freci galbenusurile si le amesteci usor cu albusul batut spuma. Pui cele 8 linguri de faina si amesteci bine. Coci jumatate din compozitie, iar in cealalta  jumatate adaugi 2 linguri cacao si coci si partea aceasta. Dupa ce ai copt cele 2 parti de blat, le lasi sa se raceasca si le insiropezi.

Sirop: Pui apa la fiert cu zaharul si cu esenta de rom si torni siropul cald peste blaturi.

Intre timp,prepari crema asa cum scrie pe pachet. O intinzi peste prima foaie, pui apoi cea de-a doua foaie glazurezi prajitura si dai la frigider 1 ora. Dupa ce s-a intarit poti orna prajitura cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Flavia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

14.02.2012, 14:18

glazura este lasata la imaginatia fiecarei gospodine

lia maria 1

14.02.2012, 17:04

frumoase si bune

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:57

cred ca este buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu albus