Prajitura de post cu gem si nuca

de robert_b in Prajituri, 18 Dec 2015 | 4841 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • o cana de ulei
  • doua cani de faina
  • o cana de apa carbogazoasa
  • o jumatate de cana de zahar
  • 4 linguri de gem de prune
  • 2 linguri de cacao
  • o mana de miez de nuca
  • un plic de praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • un baton "rom" mic
  • o lingura ulei
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu gem si nuca:

Intr-un bol, punem apa, zaharul, uleiul si esenta. Amestecam pana ce se topeste zaharul. Peste amestecul lichid, punem faina,cacaoa si praful de copt. Omogenizam bine. Adaugam gemul si nuca maruntita. Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartia de copt, turnam amestecul. Coacem pentru 30 de minute, sau pana ce scobitoare iese curata din blat (nu-l coaceti prea mult pentru ca se va intari si nu va mai fi moale si pufos).

Glazura: Topim batonul la baine marie, adaugam uleiul si omogenizam.

Dupa ce blatul s-a racit punem glazura, cu ajutorul unei linguri. Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti adauga in blat si fructe uscate

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu gem si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]