Prajitura cu spuma

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 23 Noi 2014 | 12390 vizualizari

 

Este o delicioasa prajitura care ma duce cu gandul la copilarie...Mama facea mereu prajitura asta,asa ca pot spune ca e desertul copilariei mele.Este o prajitura cu foi moi,dar crocante,iar crema este un pic mai deosebita deoarece,la baza ei,este o foaie sfaramata.De aceea,unii au numit-o si Prajitura cu foaie safaramata.Oricum s-ar numi,este la fel de aromata,la fel cum era si in copilarie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 600 gr faina,
  • 200 gr untura sau margarina,
  • 150 gr zahar,
  • un praf de copt,
  • 4 galbenusuri,
  • Ingrediente crema:
  • 1 foaie sfaramata,
  • 200 gr lapte,
  • 250 gr unt,
  • 150 gr zahar,
  • 2 linguri gem,
  • 2 linguri cacao,
  • un pic de cafea,
  • esenta de rom,
  • un pumn de nuci tocate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu spuma:

Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale. Acesta se imparte in trei parti egale. Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.

O foaie se sfarama in lapte rece, se adauga untul, zaharul, gemul, cacaoa, cafeaua, nucile si esenta de rom. Se amesteca totul bine, rezultand o crema mai groasa cu care se umplu cele doua foi ramase.

Cele 4 albusuri se bat spuma tare, la bain marie cu 200 gr zahar si se pun deasupra. Peste albusuri se rade ciocolata.

Se lasa sa stea pana a doua zi, cand foile se inmoaie si se poate portiona.

               

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

Rocsi 1

23.11.2014, 21:16

O prajitura delicioasa!

Retete cu Margareta Cismasiu 1

24.11.2014, 00:26

Intr-adevar,e o prajitura aspectuasa si foarte gustoasa.

Benut 1

22.12.2014, 16:57

Am facut azi reteta si am observat ca lipseste un ingredient la foi... Daca se fac cum sunt scrise,nu se pot framanta. Eu am pus lapte. Sper sa fie ok....

COMENTEAZA