Prajitura cu prune si moate de bezea

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 11 Aug 2012 | 4374 vizualizari

 

Da, cu moate, ati citit bine :D :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri de zahar
  • 18 linguri de faina
  • 18 linguri de lapte
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune si moate de bezea:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se freaca galbenusurile cu 9 linguri de zahar pana devine spuma, dupa care se adauga pe rand, uleiul, laptele, faina, praful de copt si esenta de vanilie, se omogenizeaza bine.

Separat se bat albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care se adauga celelalte 9 linguri de zahar ramase.

Incorporam bezeaua ( din care oprim 2 - 3 linguri pentru moate ) in compozitia de galbenusuri, amestecand de jos in sus cu o lingura de lemn.

Se spala prunele si se taie feliute subtiri.

Se toarna compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Deasupra se pun feliile de prune, asezate una langa alta.

Se da la cuptorul preincalzit, pana incepe sa se formeze crusta deasupra, dupa care se scoate si cu o seringa sau direct cu lingura punem din loc in loc niste moate de bezea.

Dam din nou la cuptor pana cand se coace.

Este gata cand incepe sa capete o culoare aurie.

Se taie cand s-a racit ( nu ca mine fierbinte :D )

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune si moate de bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tarta cu dovleac si bezea