Prajitura cu piersici

de xana in Prajituri, 1 Sep 2013 | 10611 vizualizari

 

Vroiam o prajitura cu piersici si frisca, dar cum nu am avut intaritor pentru frisca a trebuit sa fac altcumva, cu biscuiti si gelatina. Poate nu e una din cele mai aspectoase dar va asigur ca e foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 100 gr faina
  • putina coaja de lamaie rasa
  • un praf sare
  • Pentru crema:
  • 4 piersici
  • 2 linguri zahar brun
  • 2 linguri margarina
  • 400 ml frisca lichida
  • 4-5 biscuiti dulci
  • 2 foi de gelatina
  • vanilie
  • un praf scortisoara
  • Caramel pentru decor(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Am inceput cu foile, mixand bine zaharul si ouale pana devin o crema albicioasa si pufoasa, apoi am adaugat praful de sare, coaja de lamaie si faina si am amestecat usor(de jos in sus) pana s-a omogenizat. In doua tavi am intins 2 foi(pe hartie de copt), una mai mica si una putin mai mare, in asa fel incat dupa ce s-au copt le-am putut taia in 3 foi egale. Le-am dar la cuptorul preincalzit la 180ºC pentru 5-7 minute(sau pana se rumenesc putin).

Intre timp se pune margarina si zaharul brun intr-o tigaie iar cand incepe sa se caramelizeze, se adauga 3 piersici taiate felii(una am lasat-o pentru decor) , vanilia si scortisoara. Am amestecat bine si am mai lasat cam 5 minute sa se inmoaie piersicile apoi le-am strivit cu furculita si le-am dat la frigider sa se raceasca mai repede.

Cand foile sunt gata se desprind de pe hartia de copt si se taie in trei parti egale. Marginile care raman de la foi, impreuna cu biscuitii se macina. Foile de gelatina se pun in apa rece 2-3 minute iar apoi se topesc la microunde(timp de 8-9 secunde).

Dupa ce am batut frisca(sau macar am incercat, tot lichida mi-a ramas, cumparasem de la alta marca) am adaugat biscuitii si piersicile si am amestecat, apoi a urmat si gelatina. Am pus crema in congelator pentru 15 minute.

Dupa acest timp a urmat asamblarea: crema impartita in 3 se imparte pe foi, apoi se decoreaza cu 1 piersica taiata cubulete si caramel.

Se poate servi imediat dar e mai buna dupa ce sta putin la frigider.

TIPS-URI

1

Daca frisca e tare, nu mai este nevoie de gelatina si biscuiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici si mascarpone