Prajitura cu nuca si frisca

de Patricia Iordache in Prajituri, 2 Mar 2013 | 28889 vizualizari

 

Este o prajitura foarte gustoasa, rapida care se poate consuma si in zilele de post.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • - 100 gr miez de nuca macinat
  • - 100 gr zahar tos
  • - 1 plic praf de copt (10 gr)
  • - 250 ml apa minerala (acidulata)
  • - 150 gr faina
  • - 10 linguri zeama din compot de piersici (se poate insiropa blatul cu ce va place)
  • pentru crema si decor:
  • - 200 ml frisca vegetala
  • - 50 gr miez de nuca macinat
  • - coaja proaspat rasa de la o portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si frisca:

Amestecam apa minerala cu zaharul, pana se topeste. Adaugam nuca, faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat ca pentru chec.

Luam o tava (22X35 cm), punem in ea hartie de copt, turnam compozitia si bagam la cuptor, la 160 grade, timp de 25 minute.

Facem testul scobitorii si daca este facut, rasturnam blatul pe un platou cat inca este cald. Indepartam cu grija hartia de copt si il lasam la racit.

Punem frisca in bol si mixam pana se intareste. Intepam blatul racit cu o furculita, din loc in loc si insiropam cu cele 10 linguri de sirop (eu am pus zeama din compot de piersici).

Punem deasupra frisca, nivelam si adaugam coaja de portocala si cele 50 gr de miez de nuca macinat.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krantz