Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie

de Sidy in Prajituri, 27 Ian 2013 | 12233 vizualizari

 

Daca va place nuca de cocos , cu siguranta veti fi incantati de aceasta prajitura, mai ales ca are si crema de vanilie si ciocolata....

 

INGREDIENTE

pentru blat

  • 4 albusuri
  • 300 g zahar
  • 250 g nuca cocos

pentru ciocolata

  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ness
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri lapte

pentru crema

  • 250 g frisca
  • 1 budinca vanilie

decor

  • ciocolata razuita(fulgi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie:

Blatul

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si le mixam iar pina se intaresc.

Adaugam nuca de cocos si cu o spatula amestecam incet sa se omogenizeze.

O tava (35x25 cm) o tapatam cu hartie de copt si o ungem cu putin unt, apoi punem blatul din nuca de cocos. Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade , pina se rumeneste deasupra.

Cand blatul este copt il scoatem din cuptor si il lasam in tava sa se raceasca. Scoatem faria doar dupa ce s-a racit.

Ciocolata

Intr-o oala de lapte cu pereti dubli ( sau pe bain-marie) punem ciocolata bucatele impreuna cu celelalte ingrediente , amestecam pina se topesc si se omogenizeaza , dupa care o punem imediat, asa calda, peste blat.

Crema

Frisca lichida o punem intr-un vas mai inalt ( va recomand alt tip de frisca, acesta are un iz....de care nu poti scapa repede , dupa ce mananci din ea-prefer Whipping cream de la Master Chef sau frisca Milli) si o mixam bine cu praful de budinca, apoi punem crema peste ciocolata.

Deasupra punem fulgii de ciocolata si lasam la rece pina a doua zi cand vom taia prajitura cu un cutit bine ascutit ,inmuiat in apa calda.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca de cocos, ciocolata si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Raffaello