Prajitura cu pere si branza de vaci

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2016 | 4477 vizualizari

 

Pentru reteta m-am inspirat de La Ancuta, dar parca tot prajitura ei a fost mai buna, probabil pentru ca a ei a fost cu mere si a fost mai aromata, iar la ea nici nu am sesizat branza, deci depinde de ingredientele folosite. Cred ca ea a folosit si o tava mai mare, dar mie mi s-a parut aluat insuficient pentru o tava mare, asa ca am pus aluatul intr-o tava mai mica, iar stratul de branza a fost automat mai gros.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 375 g faina;
  • 185 g zahar;
  • un praf de sare;
  • un plic de zahar vanilat;
  • 185 g unt topit.
  • Umplutura cu pere:
  • 1 kg pere curatate de coaja si seminte;
  • 7 linguri zahar;
  • o lingurita scortisoara.
  • Crema de branza:
  • 150 g unt moale;
  • 125 g zahar;
  • esenta de pere;
  • doua oua;
  • 450 g branza de vaci;
  • un plic de praf de budinca cu gust de vanilie.
  • Dimensiune tava: 20 x 30 cm
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu pere si branza de vaci:

Se incepe cu umplutura de pere, astfel: perele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zaharul pana cand scad. Se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu o lingurita de scortisoara.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se pregateste aluatul, amestecand toate ingredientele cu mana pana cand se obtine o compozitie nisipoasa.

Intr-o tava unsa cu unt se pune 3/4  din aluat si se apasa bine cu podul palmei. 

Se pregateste crema de branza, astfel: se mixeaza untul moale pana cand devine cremos, apoi se adauga zaharul si esenta de pere. Se mixeaza, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul, dupa care se adauga branza si praful de budinca si se omogenizeaza.

Peste aluatul din tava se adauga umplutura de pere, apoi crema de branza, iar la final aluatul ramas, presarandu-l pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu pere si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine