Prajitura cu nuca

de brunetica in Prajituri, 15 Dec 2011 | 8312 vizualizari

 

O prajitura delicioasa, usor de facut si pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi : 
  • 1/3 pachet unt 
  • 2 linguri miere
  • 5 linguri lapte
  • 250 g. zahar
  • 1 ou
  • 1 lingurita bicarbonat
  • faina cat cuprinde
  • esenta rom
  • Crema :
  • 500 g. miez de nuca macinat
  • 250g. mascarpone
  • 300g. smantana dulce
  • 100 g. zahar
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca:

Intr-o craticioara se pune la foc untul, zaharul, mierea si laptele pana se topesete zaharul. Cand zaharul s-a topit dam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul si bicarbonatul stins cu un pic de zeama de lamaie si esenta de rom. Amestecam bine si adaugam faina, framantand un aluat potrivit de tare.

Pe planseta de lucru infainata formam o bila, o modelam in forma dreptunghiulara, o impartim in 4 parti egale. Fiecare parte o intindem intr-un dreptunghi si asezam foaia pe fundul unei tavi tapetata cu hartie de copt. Le coacem in cuptorul incins la foc rapid, pentru 5-10 minunte depinde de cuptor. Cand s-au copt le lasam la racit.

Crema: amestecam mascarponele cu smantana, pana se incorporeaza bine, adaugam miezul de nuca macinat, zaharul si esenta de rom. Amestecam bine pentru a obtine o crema omogena. 

Asamblarea prajiturii: pe o tava asezam o foaie de prajitura, intindem un strat de crema, adaugam o alta foaie, din nou crema si tot asa pana ultima ramane foaie de prajitura. O pudram cu zahar pudra si o lasam pana se inmoaie foile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]