Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan

de Criss in Prajituri, 5 Iun 2014 | 8797 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -3 oua
  • -3 linguri indulcitor pudra
  • -1 cutie iaurt activia 0.1%
  • -2 linguri amidon alimentar
  • -4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • -1 morcov mare ras
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • -1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • -500 g ricotta degresata
  • -500 g iaurt degresat
  • -250 g crema de branza cu iaurt grecesc
  • -1 plic gelatina hidratata in lapte degresat
  • -6 linguri indulcitor sau dupa gust
  • -esenta de vanilie/lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final morcovul ras, amidonul amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga scortisoara. Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 30 minute la foc mic in cuptorul preincalzit. Are o consistenta usor umeda si e foarte aromat.

Se hidrateaza gelatina in putin lapte degresat.  Intr-un bol se amesteca ricotta cu crema de branza, iaurtul si indulcitorul. Se adauga esenta de vanilie sau de lamaie. Gelatina se topeste avand grija sa nu fiarba pentru a nu-si pierde proprietatile si se toarna in crema de branza. Se amesteca, apoi se pune crema peste blat. (Blatul trebuie lasat in forma de tort.) Se pune prajitura in frigider minim 2 ore, pana cand se intareste crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ricotta - Dukan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de Prajitura cu morcov si mere, o prajitura delicioasa, pufoasa si foarte aromata