Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca

de maria_claudia in Dulciuri, 24 Oct 2010 | 8616 vizualizari

 

INGREDIENTE

ptr.blat : 

  • 4 oua,
  • 200gr zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 5 linguri faina                        

ptr umplutura : 

  • 500gr mere ,
  •   250 gr zahar  ,
  •  coaja de lamaie ,
  • 1cana apa,
  • 1pachet budinca de ciocolata,
  • 500ml lapte,
  • 200gr ciocolata cu lapte,
  • 150gr unt ,
  • 250ml frisca lichida  ,
  •  5lingurizahar 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca:

Ptr. blat: Se se para galbenusurile de albusuri, se bat spuma albusurile se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul in fir subtire. Se adauga faina amestecand usor. Compozitia se intinde intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se baga in cuptorul incins pana se coace.

Ptr. crema: intr-o craticioara se pun merele rase, zaharul, coaja de lamaie, apa si se lasa sa fiarba amestecand usor timp de 20min,apoi se da la racit. Pregatesti budinca de ciocolata asa cum scrie pe plic, adaugi ciocolata si untul. Peste blatul racit se adauga compozitia de mere, crema de ciocolata si frisca care a fost batuta cu mixerul impreuna cu zaharul. Se orneaza cu bombonele colorate si se pune la frigider ptr 2-3h.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere,crema de ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina"