Biscuiti si briose cu lamaie si mac

de Merisor in Dulciuri, 20 Feb 2016 | 2994 vizualizari

 

Aceste minunatii sunt foarte bune de servit alaturi de cafeaua de la prima ora, sau de un ceai bun si aromat. 
Sunt preparati cu faina fara gluten de la Schar, faina care s-a comportat foarte bine si pe care o recomand cu toata increderea.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua medii
  • 200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa minerala
  • 500 g faina fara gluten
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de mac
  • 2 lingurite esenta de lamaie
  • coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie
  • un praf sare
Portii: 40
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti si briose cu lamaie si mac:

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana cand se spumeaza, apoi adaugam uleiul, apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt.

Adaugam faina pana cand obtinem un aluat mult mai gros decat cel de clatite si necursiv.

Incorporam apoi macul, coaja rasa de lamaie, esenta si zeama de lamaie si omogenizam bine totul.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute, pentru a se sparge bulele de apa minerala, apoi umplem formele de briose cam pana la 3/4 din volumul lor.

Nivelam aluatul in forme cu muchia unei linguri umezita in apa, le asezam intr-o tava de copt si le dam la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.

Din restul aluatului, eu am preparat niste biscuiti in forma de inimioara la aparatul de waffe, care mie mi se par de mare efect.

Sunt foarte aromati si tocmai buni de servit mai ales dimineata, langa cafeluta energizanta.

Se servesc pudrati cu zahar.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti si briose cu lamaie si mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (35)

Merisor 1

25.02.2016, 08:54

Daaaa, dar scriu unele de bine!

Corinuta 1

26.02.2016, 13:55

Ce dragute-s!

Andra_Constantinescu 1

26.02.2016, 15:10

Minunati/e!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu frisca