Prajitura cu mere si nuci

de amalia01 in Prajituri, 7 Sep 2014 | 3482 vizualizari

 

Un desert aromat, rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • - 500 g faina
  • - 100 g unt gras
  • - 5 linguri smantana
  • -2 oua
  • - un plic praf de copt (7 g)
  • - 5 linguri zahar
  • - un praf de sare
  • - 2 plicuri zahar vanilat
  • UMPLUTURA
  • -2 kg mere
  • - zahar dupa gust
  • - scortisoara, dupa gust
  • - 1/2 cana de nuci macinate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si nuci:

a. UMPLUTURA

Radem merele cu tot cu coaja, apoi le punem la calit cu zaharul. Cand s-au inmuiat si au lasat zeama se adauga nucile maciante si se aromatizeaza cu scortisoara si se lasa la racit.

b. ALUATUL

- Punem faina intr-un vas, adaugam untul taiat cubulete, zaharul, zaharul vanilat,  ouale, sarea,  smantana si praful de copt. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele si obtinem un aluat ce se poate intinde. Aluatul obtinut il impartim in 2 bucati;

c. MONTARE

- O parte o intindem pe o bucata de hartie de copt la marimea tavii si o asezam cu grija in tava. Presaram cu putin pesmet deasupra apoi punem umplutura de mere. Intindem si cea de a doua foaie pe care o taiem fasii si le asezam peste mere. Dam tava la cuptor pentru 30-40 min la foc potrivit.

- Cand este coapta o scoatem din cuptor si o pudram cu zahar praf, apoi o lasam la rece. Cand s-a racit o taiem cubulete si o servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Trio