Prajitura cu mere si bezea

de vio_dreams in Prajituri, 26 Aug 2013 | 15034 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 180 ml ulei
  • 125 ml apa fiarta
  • 1 plic praf copt
  • 15 gr drojdie
  • 2 linguri zeama lamaie
  • faina cat cuprinde (cca 200 gr)

pentru umplutura de mere:

  • 2 kg mere
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara

pentru bezea:

  • 5 albusuri
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri zeama lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat  ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingura.  Daca aluatul va fi prea subtire merele se vor duce la fund si toata prajitura va fi compromisa. Aluatul trebuie sa iasa in asa fel incat sa il intindem cu lingura in tava.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele de coaja  si le dam pe razatoarea mare. Adaugam zaharul si scortisoara si le calim pana se inmoaie. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt merele. Ale mele au fost acrisoare.

Dam prajitura la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Batem albusurile spuma tare apoi adaugam zaharul tos  si batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Scoatem prajitura din cuptor si repartizam bezeaua uniform pe toata suprafata prajiturii. cu o furculita trasam dungi pe lungime.

Dam la cuptor pana ce bezeaua capata o crusta usor aurie deasupra.

Lasam sa se raceasca complet. dupa ce prajitura se va raci siropul de la mere va trece prin bezea iesind la suprafata perle de sirop ce vor da prajiturii un aspect deosebit.

Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si scortisoara