Prajitura cu mere si bezea

de Patricia Iordache in Prajituri, 3 Mar 2013 | 10248 vizualizari

 

Baietelul meu, Rares, adora merele (crude, rosii, galbene, intregi, taiate felii, in compot, in placinta, rase si amestecate cu biscuiti etc).
Asadar...m-am gandit ca ar fi minunat sa gasesc o reteta cu mere, alta decat binecunoscuta "Placinta cu mere" si am gasit pe blog-ul Gabriela Cara aceasta minunata reteta!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru compozitia de mere:
  • - 2 kg mere;
  • - zahar dupa gust;
  • - scortisoara cat va place;
  • Ce ne trebuie pentru blat:
  • - 5 oua (doar galbenusurile);
  • - 250 gr. zahar;
  • - 180 ml ulei;
  • - 125 ml. apa clocotita;
  • - o lamaie (coaja rasa + zeama);
  • - 25 gr. drojdie;
  • - 10 gr. praf de copt stins cu zeama de lamaie;
  • - faina cat cuprinde (eu am pus aproximativ 110 gr.).
  • Ce ne trebuie pentru bezea:
  • - 5 oua (doar albusurile);
  • - 5 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere si bezea:

Cum preparam compozitia de mere:   Merele se rad pe razatoarea mare sau la robot, se calesc cu zahar pana iese apa din ele. Cand sunt aproape gata, se adauga scortisoara si se mai amesteca putin.  

Cum preparam bezeaua:   Mixam foarte bine cele 5 albusuri cu cele 5 linguri de zahar.  

Cum preparam blatul:   Se separa ouale. Cele 5 galbenusuri le frecam su cele 250 gr. zahar, pana se albesc. Adaugam uleiul, putin cate putin, apoi apa clocotita turnata usor si mixand rapid.

Drojdia  o adaugam cand compozitia este calduta (NU fierbinte), apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie. Punem faina astfel incat aluatul sa faca falduri (ca la chec).

Tapetam tava de copt (a mea are 29X35 cm) cu unt, turnam compozitia si deasupra ei punem compozitia de mere.

Bagam totul la cuptor, la 180 grade si cand observam ca se rumeneste usor, scoatem tava din cuptor, adaugam deasupra merelor bezeaua, nivelam si introducem din nou tava la cuptor pana ce bezeaua capata o crusta aurie.

Lasam prajitura la racit minim o ora (in acest timp prajitura va incepe sa "transpire"si va face deasupra niste bobite aurii), apoi portionam si papam.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Apple Crumble Reinventat