Prajitura cu iaurt si lapte condensat

de Constelatialeu in Prajituri, 28 Apr 2014 | 9558 vizualizari

 

Am tot auzit si vazut retete cu lapte condensat,dar prin zona mea nu am dat de laptele asta.Ajungand la Lidl din Ploiesti am gasit lapte condensat la tub,am luat sa fie,ca nu se stie,iar azi i-am pus gand rau.Sincer l-as fi mancat si asa ca e tare bun...

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 400 iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 g lapte condensat
  • 200 g zahar
  • 20 g gelatina
  • cca 10 piscoturi...ca doar am facut piscoturi
  • 3 linguri pline cu smantana groasa 40% grsime
  • fructe ,putina zmeura,atat am mai avut si piersici din compot
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si lapte condensat:

Mixam iaurtul,laptele condensat si 2 linguri de smantana.Separat punem la hidratat cu apa rece gelatina.Ouale cu o lingura de smantana si zaharul le punem pe baie de abur si amestecam pana se topeste zaharul si isi dubleaza volumul.Tragem de pe foc,adaugam gelatina hidratata,omogenizam si apoi turnam peste mixtul de mai sus.Pregatim o forma cu folie alimentara,asezam pe fundul formei fructele,apoi turnam compozitia si la final punem piscoturile inmuiata putin in siropul de la compot.Se da la frigider cateva ore ,apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.Are un gust tare bun,mi-a placut mut combinatia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]