Prajitura cu iaurt

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 27 Iul 2011 | 8724 vizualizari

 

Aveam pofta de ceva dulce, dar nu aveam chef sa fac ceva complicat, mi-am zis sa fac un pandispan, insa m-am uitat in frigider, mai aveam 3 oua si un iaurtel de capsuni scos cu o seara inainte pentru andutu, pe care nu l-a papat, asa ca nu l-am aruncat si am zis sa-l bag in prajitura, a iesit o pufosenie de prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 9 linguri de zahar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 iaut mic de capsuni ( 125 g)
  • ~ 100 g faina
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de copt
  • sirop de capsuni de pus deasupra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare, dupa care adaugam zaharul si batem pana devine o spuma densa si lipicioasa, din care oprim 3 linguri pentru pus peste prajitura, adaugam apoi in ce-a ramas galbenusurile, unul cate unul, uleiul, iaurtul, faina si praful de copt si omogenizam compozitia, la sfarsit punem si esenta. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care o ungem cu un strop de ulei, apoi punem bezeaua intr-o siringa sau punga si o punem usor peste compozitie, dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea. Cand s-a racit o taiem si punem sirop de capsuni peste bezea. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Krista