Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2014 | 9240 vizualizari

 

Cred ca stiti aceasta prajitura. E clasica prajitura cu 15 linguri de zahar, 15 lg ulei, 15 lg apa, faina cat cuprinde (de regula tot cam 15 lg) si umplutura dupa bunul plac. E super-simpla si grozav de buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina de grau (30 lg cu varf)
  • 200 g zahar (10 lg cu varf)
  • 200 ml apa calda (15 lg)
  • 60 g ulei de palmier topit (10 lg)
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 500 g gem de capsune/orice gem preferi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si gem de capsune (de post):

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.

3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios. Adaugi restul de faina si framanti pana cand aluatul se desprinde de vas.

4. Tapetezi o tava (32x22 cm) cu hartie de copt. 

5. Imparti aluatul in 3 bucati egale, intinzi o foaie de aluat cu grosimea de 0.5 cm, o pui in tava, tai marginile, pui 250 g gem de capsune si il intinzi pe toata suprafata foii, urmatoarea foaie de aluat, restul de gem si ultima foaie de aluat. (Mama intepa cu furculita ultima foaie, insa eu am facut niste forme, iar capetele ramase le-am impletit si le-am pus pe margine)  

6. Introdu in cuptor pentru 30 minute, pe treapta de incalzire superioara si inferioara. 

7. Dupa ce s-a copt scoti din cuptor, lasi sa se raceasca complet apoi o portionezi. 

Enjoy!  

P.S. Este recomandat sa o consumati a doua zi dupa ce ati facut-o deoarece foile devin mai moi. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem