Prajitura cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Oct 2014 | 35636 vizualizari

 

Am vazut reteta asta la bucataras Lia Maria si tare mi-a placut ce contine si cum arata.Am mai modificat un pic pe la cantitati,o nimica toata.....

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de napolitana ( erau 10 in pachet,dimensiuni 28/19 cm)
  • 350 de g biscuiti- am folosit petite beurre
  • 250 g unt moale
  • 130 ml murata ( visinata era in reteta initiala)
  • 200 ml lapte
  • 250 g nuca macinata
  • 300 g zahar
  • 100 g cacao
  • Glazura
  • 1 plic glazura de ciocolata Dr.Oetker
Portii: 21
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Mai intai dam nuca la masina si o maruntim, apoi biscuitii, amestecam nuca cu biscuitii. Zaharul amestecat cu cacaoa si laptele il punem pe foc pana se topeste zaharul. Tragem cratita de pe foc, adaugam murata si untul, omogenizam bine, la final adaugam nuca amestecata cu biscuitii si obtinem o crema consistenta.

Pe un platou asezam o foaie de napolitana, o ungem cu crema, deasupra punem alta foaie de napolitana, iar crema si tot asa pana terminam crema. Incalzim glazura de ciocolata si o intindem pe ultima foaie de napolitana. Dam prajitura la rece, pana se intareste ,cca 1-2 ore. Apoi o portionati cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema nuga