Prajitura cu crema de zahar ars si mere

de geoline in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 8910 vizualizari

 

Este a doua oara cand fac aceasta reteta de care m am indragostit:)) Prima data a fost sub forma de tort , pe care l am imbracat in frisca. Acum am zis sa o fac sub forma de prajitura, insa de data aceasta nu am avut frisca si am lasat o asa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel
  • 200 g zahar
  • 4 mere potrivite
  • Pentru crema de zahar ars
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • praf sare
  • Pentru blat
  • 3 oua
  • 75 g zahar
  • 5 linguri apa
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 100 g faina
  • jumatate plic praf de copt
  • praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de zahar ars si mere:

Pentru caramel topim zaharul pana devine lichid si limpede. Il intindem direct in tava, repede pentru ca se intareste. Merele le curatam de coaja si le taiem felii mai groase . Asezam feliile peste caramel. Dam la cuptor pentru 20 minute pentru a se inmuia putin merele.(poza 1 si 2)

Intre timp pregatim crema de zahar ars. Batem oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, apoi adaugam laptele si esentele. Scoatem tava cu mere  si turnam peste compozitia de crema, dam din nou la cuptor pentru 35 minute sau pana cand crema este inchegata, insa nu foarte tare.(poza 3 si 4)

Pentru blat se bat oualele cu zaharul pana isi tripleaza volumul, se adauga apa si faina amestecata cu praful de copt, aromele si sarea. Se toarna peste compozitia cu crema de zahar ars si se da la cuptor pentru 20 minute.(poza 5 si 6)

Se lasa la racit. Apoi se rastoarna cu grija pe un platou. Astfel crema de zahar ars si merele vin deasupra, siropul de zahar ars insiropeaza blatul. Se da la rece peste noapte, se serveste a doua zi.

Este recomandat sa se imbrace in frisca:))

TIPS-URI

1

Eu am facut intr o tava mica , pentru o tava mai mare se dubleaza cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de zahar ars si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea, o reteta delicioasa