Pt.blat:
Pt.crema:
Pt.glazura:
Pt.insiropat:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Galbenusurile se amesteca separat cu uleiul, apa si esenta de rom dupa care se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca si se toarna in ploaie peste albusuri si se amesteca usor de jos in sus. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 minute la 180 de grade (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit dupa care se taie in doua.
Intr-o craticioara se pune la topit ciocolata si frisca lichida (se aduce la punctul de fierbere). Se omogenizeaza bine dupa care se lasa la racit. Se mixeaza pana devine o crema spumoasa.
Se pregateste siropul, se stropesc cele doua blaturi. Se unge cu crema de ciocolata, iar deasupra se toarna glazura obtinuta din ciocolata amaruie si frisca aduse la punctul de fierbere si omogenizate.
Se orneaza cu moate de frisca si se serveste.