Prajitura cu cirese

de camelia75 in Prajituri, 22 Iun 2013 | 14748 vizualizari

 

Pentru azi, o prajitura cu cacao si cirese care se face foarte rapid.Ingredientele sunt la indemana oricui,in plus puteti “jongla” cu fructele, in functie de sezon.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cirese fara samburi
  • 1 cana de faina (200 gr)
  • 1 cana de lapte (220 ml)
  • 1 cana de zahar(240 gr zahar)
  • 1 pachet de unt
  • 3 oua
  • 1 plic cacao de 50 gr
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Puneti la fiert laptele,zaharul,untul si cacaoa.Amestecati continuu, pana cand compozitia incepe sa fiarba si se omogenizeaza.Dupa ce a fiert,luati din aceasta compozitie 10 linguri in care se adaugati putina esenta de rom.Aceasta va fi glazura.
Separati galbenusurile de albusuri.Albusurile le bateti spuma.

Lasati compozitia sa se raceasca bine,apoi adaugati galbenusurile.Dupa ce le incorporati in compozitie, adaugati faina amestecata cu praful de copt.La final puneti treptat (cate o lingura)albusurile batute spuma.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pentru copt puneti jumatate din compozitie,un strat de cirese,apoi restul de compozitie si terminati cu strat de cirese.
Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, ~ 60 minute.
Dupa ce ati scos prajitura din cuptor puneti glazura uniform.
Se taie numai dupa ce s-a racit foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra

pe 01.11 la 17:28

Prăjitura cu pere și cacao - Delicioasă și pufoasă

pe 01.11 la 10:09

Chec cu nutella - Un desert delicios și ușor de făcut

pe 01.11 la 09:18

Pastă de fasole cu ceapă și bacon - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 31.10 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]