Cea mai buna prajitura care m-a scos de la dieta si nu mi-a parut rau :)))
PRIMUL BLAT
AL DOILEA BLAT
CREMA
Primul blat
Se zdrobesc biscuitii si miezul de nuca, se adauga cele 2 lg cacao si untul frecat si se amesteca. Albusul se bate spuma cu zaharul pudra si se incorporeaza in compozitie.
Compozitia obtinuta se intinde cu grija in forma de copt pe care o vom folosi si la al doilea blat. (ca sa aiba aceeasi dimensiune) si se coace la foc potrivit cam 15 min.
Al doilea blat
Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie.
In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit, faina cu praful de copt.
Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la foc potrivit, cam 40 min. Lasam la racit.
Crema
Se amesteca frisca obtinuta din smantana, cu branza mascarpone, se adauga o lingurita de esenta si se omogenizeaza.
Ciresele se amesteca cu zaharul vanilat si se lasa pana formeaza putin suc propriu.
Asamblare
La baza vom avea stratul crocant, peste care vom turna crema. Eu, in crema, am adaugat si cateva cirese si niste fulgi de ciocolata.
Urmeaza cel de-al doilea blat cu ciocolata, si deasupra decoram cu cirese si cu sucul lor.
Dam la frigider pentru cateva ore.
1
Datorita faptului ca blatul de ciocolata a iesit inalt, m-am jucat putin si l-am taiat in doua, plecand de la baza cu un strat de blat de ciocolata. Se intelege mai bine din poze cum a iesit prajitura in ambele variante.