Prajitura cu ciocolata si zmeura

de _Alina_ in Prajituri, 30 Apr 2014 | 11278 vizualizari

 

Va povesteam acum ceva timp despre ciocolatoasa cu zmeura. :) Ei bine, iata si reteta. ;;)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua (6 medii + 2 mari)
  • 135 g ciocolata (80% ciocolata cu lapte + 20 % ciocolata amaruie)
  • 155 g glazura de cacao (de la Lamingtons)
  • 140 g zahar
  • 180 g faina de grau 000 (Dobrogea)
  • 8 g praf de copt
  • un praf sare
  • Crema
  • 220 g zmeura congelata
  • 80 g zahar tos
  • 400 g smantana lichida (pilos)
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g smantana lichida
  • Decor
  • zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si zmeura:

Blat:

1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius.

2. Separam galbenusurile de albusuri.

3. Topim ciocolata pe baie de aburi.

4. Mixam galbenusurile spuma cu 40 g zahar. Adaugam ciocolata topita si glazura de cacao peste ele si mixam pana la incorporarea totala a acestora. Cernem faina amestecata cu praful de copt in compozitie si mixam bine.

5. Separat mixam albusurile spuma cu praful de sare, adaugam zaharul ramas (100 g) si mixam pana cand spuma formeaza creste.

6. Luam 2 lg de albusuri batute si le incorporam in compozitia cu galbenusuri si ciocolata. Turnam compozitia compozitia de la pasul 4 in albusuri si o inglobam usor cu ajutorul unei spatule, cu miscari circulare, de sus in jos.

7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (32 x 22 cm) si introducem in cuptor la 180 grade pentru 20 minute, reducem apoi temperatura la 150 grade si mai lasam inca 20 minute. Faceti testul scobitorii. 

8. Dupa ce scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca complet apoi o taiem in doua pe orizontal.

    Crema:

1. Punem zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic (5 min, amestecand din cand in cand), pana cand aceasta se va inchega ca o dulceata. O lasam sa se raceasca complet inainte de a trece la pasul urmator.

2. Mixam smatana lichida rece pana cand capata volum si consitenta. Inglobam usor zmeura de la pasul anterior in frisca, cu o spatula.

   Glazura

   Intr-un vas non-aderent punem 75 ml smantana lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati si omogenizam cu o spatula. Cand ciocolata este complet topita, oprim focul, adaugam restul de smantana lichida si amestecam bine cu spatula. 

   Asamblare

   Punem o felie din blat pe un suport, punem crema, cealalta felie si glazura fierbinte deasupra. In momentul servirii decoram cu zmeura (eu am avut congelata). 

 Nota!

1. Blatul se poate insiropa dupa preferinta.

2. Puteti folosi acest tip de blat pentru tort.

3. Glazura de cacao se poate inlocui cu ciocolata topita, insa blatul nu va mai avea aceeasi consistenta.

4.  Daca vreti o crema mai ferma, adaugati 4-5 foi de gelatina preparata conform instructiunilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si glazura de ciocolata