Prajitura cu ciocolata

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 9 Mar 2011 | 9578 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • o ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Pentru inceput rupem ciocolata bucatele si o punem pe foc, o lasam pana se topeste oprim focul si o lasam la racit.

Separam albusurile de galbenusuri, le frecam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Separat frecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam uleiul si laptele. Punem crema de galbenusuri peste albusul batut spuma si omogenizam compozitia. Amestecam faina cu praful de copt si o turnam peste compozitie, amestecand usor cu miscari circulare de jos in sus. La sfarsit punem esenta de vanilie

Tapetam forma cu hartie de copt, dupa care turnam compozitia in ea. Deasupra vom pune ciocolata topita si cu furculita o imprastiem cu miscari circulare prin toata tava. Dam la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la foc mic. Verificam facand testul cu scobitoarea.

Dupa ce se raceste scoatem usor din forma si-l rasturnam peste un platou si o taiem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

cismaru_nicoleta 1

10.03.2011, 14:23

Ce minunat arata.....mai ales in tava...imi place mult de tot...e simpla dar totusi impresionanta

Dana Cristea - pusikmea 1

10.03.2011, 14:36

mulmesc nico, esti o scumpa

adry88 1

09.06.2011, 15:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina cu albus