Prajitura cu ciocolata

de silvi0ara in Prajituri, 8 Noi 2010 | 5002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 oua
  • 500g unt
  • 100g caco
  • 50g ciocolata neagra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic praf de copt
  • 400g zahar pudra
  • 200g zahar tos
  • 10 linguri apa
  • 2 linguri faina

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Crema:

se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 12 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca.

Blatul:

din crema se ia deoparte un sfert din cantitate,iar restul se da la rece in frigider.In crema ramasa se pun 2 linguri de faina si albusurile batute spuma tare, se se amesteca usor de sus in jos.Se pune hartie pergament intr-o tava drptunghiulara de aragaz si se toarna compozitia.Se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit(180 de G).Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min.Cind blatul este copt,(se face tesul cu scobitoarea)se lasa la racit,apoi se pune deasupra crema din frigider.

Se pudreaza cu ciocolata rasa.Se taie in forma dorita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu fulgi de ciocolata