Prăjitură Cremcafé

de mimmi in Prajituri, 8 Ian 2013 | 12835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente foi:
  • 10 albusuri de ou,
  • 250 g zahar,
  • 400 g nuca macinata,
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 10 galbenusuri de ou,
  • 250 g zahar,
  • 1 lingura de ness dizolvata in putina apa,
  • 300 g unt,
  • 10 g gelatina,
  • 2 linguri de amidon ,
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Cremcafé:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam in "ploaie" zaharul si mixam foarte bine. Adaugam nuca macinata si amestecam cu dosul unei linguri,de jos in sus pentru a nu se lasa compozitia. Din aceasta compozitie coacem 3 foi,pe dosul unei tavi,pe hartie de copt,pentru cca 10-13 minute,pana incepe sa se rumeneasca usor.

Lasam foile la racit,intre timp pregatim si crema: Mixam galbenusurile cu zaharul si nessul. Punem compozitia pe foc,intr-o cratita,impreuna cu untul,cand s-a topit untul,adaugam amidonul dizolvat intr-o lingura de apa,si amestecam pana se ingroasa. Luam crema de pe foc,adaugam gelatina dizolvata in putina apa pe bain-marie si mixam pentru 2-3 minute. Lasam crema la racit.

Umplem foile cu crema de ness,inclusiv ultima foaie peste care razalim ciocolata sau o pudram cu ness.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Cremcafé" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si spuma de ness