Prajitura caramel

de meosiris in Prajituri, 6 Oct 2010 | 6178 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 8 oua,
  • 250g faina,
  • 150g zahar,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • 1 praf de copt,
  • 1 praf de sare.
  • CREMA:
  • 10 linguri de zahar,
  • 200 ml lapte,
  • 300 ml frisca,
  • 3 oua,
  • 1 lingura amidon alimentar,
  • 10g gelatina,
  • 200g gem de caise.
  • GLAZURA:
  • 6 linguri zahar,
  • 6 linguri frisca lichida,
  • 100g unt.
  • DECOR:
  • 100g alune de padure,
  • zahar caramelizat.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura caramel:

-Pentru blat, mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam sare, faina si praful de copt iar la sfarsit, albusurile batute spuma.
-Amestecam cu grija si turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.
-O introducem in cuptor pentru 35-40 de minute, la 180C.

-Caramelizam zaharul la foc mic, stingem cu lapte amestecand continuu si lasam sa fiarba pana se topeste caramelul. Separat, frecam galbenusurile cu amidonul, turnam peste ele caramelul cu lapte si lasam sa fiarba pana se ingroasa, amestecand continuu.
-Luam crema de pe foc, adaugam gelatina inmuiata in prealabil cu putina apa, amestecam bine si lasam totul la racit, apoi adaugam albusurile batute spuma tare si 150 ml frisca.

-Blatul se taie in trei felii orizontale. Ungem primul blat cu gem, adaugam un strat de frisca (150 ml)(eu aici am adaugat si putina gelatina rosie ca sa nu am surprize cu frisca), asezam cel de-al doilea blat, adaugam crema caramel si acoperim cu ultimul strat de blat.
-Pentru glazura, caramelizam zaharul, turnam peste el frisca lichida si untul, amestecam bine pana se topeste zaharul caramelizat, dupa care lasam la racit.
-Cand este doar foarte putin calda, turnam glazura peste prajitura. Decoram cu zahar caramelizat si alune de padure.
-Tinem prajitura la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

RODIMUR

234 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Caramel Cheesecake ~nr. 200~