aceasta reteta am luat-o de pe saitul emisiunii DRAGA MEA PRIETENA de pe KANAL D, este usoara si foarte gustoasa.
Preparare foi:se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in amestecul de mai sus si framantam un aluat mai moale.
Il impartim in 4 pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie de copt(eu intind mai usor foile intre 2 foi de copt)
Nu stiu dimensiunea exacta a tavii mele dar e una medie.
Dupa ce s-au copt se da deoparte si ne ocupam de crema:
Zaharul il frecam cu galbenusurile pana se albesc, adaugam faina si amidonul amestecam un pic.
Laptele il punem la fiert cu coaja de lamaie rasa si vanilia, lasam putin la fiert ,luam de pe foc punem 2 linguri de lapte in compozitia de galbenusuri , amestecam bine dupa care punem jumatate din lapte si amestecam din nou . Amestecul de galbenusuri il punem peste jumatatea de lapte ramasa amestecam bine si aceasta crema o dam la foc mic amestecand incontinuu pana se ingroasa.
La final dupa ce o luam de pe foc punem si zeama de lamaie.
Asamblam prajitura, simplu: foaie ,crema, foaie, crema pana terminam o infoliem si o lasam o zi intrega sau de pe o zi pe alta sa se imoaie bine.
1
lamaie,lapte