Porc teriyaki

de luminita20_2006 in Mancaruri cu carne, 26 Aug 2010 | 9753 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • (se prepara cu 4 ore inainte pentru a sta la macerat)
  •  muschi porc `1 kg
  • 100 ml vin alb dulce 
  • 100 ml sos soia
  • 2 linguri ulei 
  • 1 lingurita miere sau zahar
  • 1 catel usturoi
  • 1 radacina ghimbir de ~4 cm
  •  piper proaspat macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Porc teriyaki:



Se amesteca pana ce devine o marinata omogena vinul cu sos de soia, ulei, piper si usruroi+ gimbir care au fost tocate fin in prealabil. Muschuil de porc se portioneaza se aseaza intr-un vas dupa care se toarna marinada peste el! trebuie sa acopere toara carnea! si se da la rece pentru 4 ore.

 Dupa care se frige carnea pe un gratar, plita sau tigaie teflonata . Carnea trebuie sa fie scursa de marinada!

 Dar se unge din cand in cand cu marinada in timplul frigerii dar sa nu exagerati ca se arde.

 Se serveste fierbine cu garnitura de orez. O parte din carne(nefacuta) a fost cam mult a ramas pt a doua zi a fost la fel de buna si mai patrunsa de arome.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc teriyaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ficatei de pui in vin cu legume