Pogacei cu jumari

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 24 Dec 2016 | 5075 vizualizari

 

Ma impiedicam de niste jumari si mi-am amintit ca ne facea mamaia cand eram mici.....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 125 g smantana grasa
  • 25 g untura
  • 1 pliculet cu drojdie uscata
  • 1 ou
  • 25 g zahar
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 200 g jumari pasta
  • 50 g branza de oaie
  • 1 ou pt. uns
Portii: 60
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacei cu jumari:

Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam lapte caldut, pana formam un aluat nelipicios.

Aluatul il framantam pe blatul de lucru cca 20 min apoi il intindem intr-un dreptunghi, peste care intindem pasta de jumari. Impaturim in felul urmator, aducem laturile si din stanga si din dreapta si le unim la mijloc, apoi impachetam dreptunghiul format in felul urmatoro paret pana la jumatatea dreptunghiului si cealalta peste ( cum se vede si-n fotografie)..din pacate nu mi-au iesit toate fotografiile, aparatul meu a cedat nervos...:))...Apoi cu ajutorul sucitorului intindem o foaie nu foarte groasa, o crestam si pe orizontala si pe verticata, cu o forma rotunda taiem pogacelele si le asezam in tava cu hartie de copt. Ungem cu ou si bagam tava la cuptorul preincalzit, pentru 20-25 min, sa se rumeneasca frumos.

TIPS-URI

1

se lasa distanta intre ele cand le asezam in tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacei cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati in aluat