Plum pie

de Oana in Prajituri, 5 Sep 2010 | 5404 vizualizari

 

Placinta cu prune, de sezon, adaptare dupa american pie, placinta pe care au incercat-o mai mult de 14 bucatarasi!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200g faina
  • 120ml ulei
  • 30 ml lapte
  • o lingura zahar
  • aproape o lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 100g zahar
  • 2 linguri faina
  • o lingurita scortisoara macinata 
  • 700 g prune
  • Topping:
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plum pie:

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se formeaza o bila, se intinde apoi aluatul cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru, apoi se amesteca cu zaharul, faina si scortisoara. Se pune toata umplutura in tava, peste aluat. Se amesteca si ingredientele pentru topping si se formeaza cu mana firimituri de aluat care se pun deasupra prunelor. Tava se introduce in cuptorul incins, la foc mic la inceput, apoi mediu, pana se rumeneste usor deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plum pie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere rase