Prajitura cu cirese

de alilianaa in Prajituri, 15 Iun 2013 | 7897 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 9 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • un praf de copt
  • zahar vanilat
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri ulei
  • Jeleu de cirese
  • 2 pumni de cirese
  • o lingura de unt
  • 6 linguri de zahar
  • un pahar suc de cirese
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • un plic de gelatina
  • 200 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Blatul: albusurile  se separa de galbenusuri. Albusurile se bat cu zaharul pana se face o bezea frumoasa ( zaharul punandu-se lingura cu lingura). 

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si zaharul, se bat bine. Se pun peste albusurile batute bezea, se mixeaza bine.  Faina, praful de copt si amidonul se amesteca si se pune peste compozitia de ou, lingura cu lingura amestecandu-se de jos in sus. 

Am asezat o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara, am pus aluatul  si am dat la cuptor cca 40 de minute la foc potrivit. Se aplica testul scobitorii...

Jeleul: intr-o cratita cu fund dublu am pus o ligura de unt, ciresele care au fost spalate, samburii scosi si taiate in jumatati si zaharul. Cand s-au amestecat foarte bine am adaugat sucul de cirese diluat cu apa ( rezultat in urma scoaterii samburilor). Le-am lasat sa fiarba impreuna si am adaugat doua linguri de amidon dizolvate in doua linguri de apa. Amestecam. La final se pune un plic de gelatina hidratata si topita. Se da la rece. Frisca se bate si se da la rece.

Cu suc de cirese am insiropat putin blatul. Peste acesta am pus jeleul de cirese iar peste acesta am intins frisca. Se orneaza dupa inspiratie. 

Pentru ca dulceata era ,,pe  rol", am pus cirese din dulceta.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]