Platou cu aperitive II

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 13 Ian 2018 | 4810 vizualizari

 

  Pe cand sosesc invitatii  la masa imi place sa fie ,, ceva '' pe masa . De regula aranjez frumos un platou sau doua [ in functie de numarul mesenilor] cu  gustari reci .De sarbatori ma  aprovizionez din timp cu branzeturi si preparate din carne pe care in caz de ,, forta majora '' le pot servi urgent . Ma asigur ca  alimentele  acestea sa fie proaspete , de calitate si  gustoase . Nu trebuie cumparate cantitati mari , trebuie sa ai sortimente diverse , astfel fiecare sa gaseasca ceva pe placul lui .

 

INGREDIENTE

  • Salam de Sibiu .
  • Salam de vanat.
  • Muschi file cu crusta picanta .
  • Rulada de cas cu urda .
  • Cascaval Apuseni .
  • Cascaval cu piper .
  • Chiftelute preparate in casa
  • Ardei marinati umpluti cu branza [ diverse culori si sortimente ].
  • Masline [ negre, verzi , umplute ].
  • Rosii cherry.
  • Ardei [diverse culori ].
  • Ardei iute .
  • Struguri negrii.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platou cu aperitive II:

  1. Spalati legumele si fructele.
  2. Feliati ardeii.
  3. Salamul se desface de membrana protectoare si se feliaza in felii subtiri .
  4. Cascavalul se poate felia dupa preferinta [ jumatati de rondele-rulada, dreptunghi, triunghi, cuburi, etc ]
  5. Feliati muschiul file.
  6. Scurgeti maslinele de lichidul in care au stat.
  7. Asezati frumos pe platou ingredientele ce le aveti.
  8. La inceput se aseaza cascavalul si mezelurie, apoi legumele.
  9. Spatiile mici ramase goale se acopera cu chiftelute, struguri si masline.
  10. La sfarsit, pentru aspect, puteti razui putin cascaval deasupra platoului.

 

TIPS-URI

1

Am cumparat cate 300-500 gr din fiecare sortimentde cascaval sau salam /muschi file si am putut sa aranjez 3 platouri mari.

2

Cu cascavalul merg bine si fructele. Imi place combinatia cascaval-struguri.

3

Puteti aranja din timp platoul cu aperitive si sa-l pastrati la rece.

4

In sezonul cald, se aranjaza platoul cu aperitive cu putin timp inaintea sosirii musafirilor [ se evita stfel oxidarea alimentelor ] .

Daca ti-a placut reteta noastra "Platou cu aperitive II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute(golurile spaniei)