Platica crocanta

de mihaelar63 in Peste, 18 Ian 2013 | 15461 vizualizari

 

Imi doream sa mananc un peste prajit crocant . Urmarind emisiunea "Tara pestelui" de pe Paprika am gasit solutia. Acum nu trebuie sa va mai sperie o platica mai micuta cu oase multe si subtiri. Eu ador platica care este "sora" de apa dulce a doradei, are cea mai dulce si delicioasa carne dintre toti suratii ei .

 

INGREDIENTE

  • 1 platica
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • boia
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica crocanta:

Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta .

Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate  pe oase si apasati bine pana simtiti ca le frangeti. Acest procedeu se preteaza la platicile mici cu oase subtiri .

Stropiti pestele cu zeama de lamaie, sarati, piparati si dati prin faina alba de grau .

Prajiti in mult  ulei incins. Serviti  minunata platica crocanta si aurie  cu lamaie si legume proaspete. Bineinteles pentru doritori si cu un mujdei bun 

TIPS-URI

1

Procedeul de mai sus merge bine si la crap si caras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav prajit in unt