Platica crocanta

de mihaelar63 in Peste, 18 Ian 2013 | 15205 vizualizari

 

Imi doream sa mananc un peste prajit crocant . Urmarind emisiunea "Tara pestelui" de pe Paprika am gasit solutia. Acum nu trebuie sa va mai sperie o platica mai micuta cu oase multe si subtiri. Eu ador platica care este "sora" de apa dulce a doradei, are cea mai dulce si delicioasa carne dintre toti suratii ei .

 

INGREDIENTE

  • 1 platica
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • boia
  • faina alba
  • ulei pentru prajit
  • legume pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Platica crocanta:

Se curata de solzi si se eviscereaza pestele. Se spala. Eu pastrez capul separat pentru o ciorba de peste mixta .

Acum urmeaza secretul - tehnic. Increstati pe ambele parti platica cu ajutorul unui cutit bun. Taieturile trebuie sa fie oblice si cat se poate de apropiate  pe oase si apasati bine pana simtiti ca le frangeti. Acest procedeu se preteaza la platicile mici cu oase subtiri .

Stropiti pestele cu zeama de lamaie, sarati, piparati si dati prin faina alba de grau .

Prajiti in mult  ulei incins. Serviti  minunata platica crocanta si aurie  cu lamaie si legume proaspete. Bineinteles pentru doritori si cu un mujdei bun 

TIPS-URI

1

Procedeul de mai sus merge bine si la crap si caras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Platica crocanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste prajit cu garnitura de spanac