Placinte cu mozarella si parmezan

de xana in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2014 | 10214 vizualizari

 

Da, stiu ce o sa ganditi: 'Iar placinte?' :) dar ce sa fac daca am luat si eu virusul :)
Pentru aluat am tras cu ochiul la reteta Corinei http://www.bucataras.ro/retete/placinte-ardelenesti-59636.html

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina
  • 13 gr drojdie proaspata
  • 160 ml apa
  • 3 linguri ulei
  • un praf de zahar
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • cca 200gr mozarella rasa
  • cca 100gr parmezan ras
  • oregano
  • In plus:
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu mozarella si parmezan:

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si ii adaugam 2 linguri de apa calduta. O punem in mijlocul fainii si o lasam cateva minute la odihnit pana face spuma(5 minute ar trebui sa fie suficiente). Dupa acest timp, incepem sa amestecam usor cu o lingura, adaugand restul de apa calduta, si sarea. Framantam apoi cu mana adaugand treptat uleiul, timp de 5 minute. Aluatul meu era putin lipicios, dar nu i-am mai adaugat faina, pentru ca m-am ajutat de aceasta la intins. L-am pus la crescut in cuptorul cu microunde, acolo e mereu ferit de curenti si imi cresc bine aluaturile(atentie, microundele trebuie sa fie scos din priza :)) ).

Cand aluatul si-a dublat volumul(l-am lasat cam 45 de minute), rupem bucatele pe care le intindem intr-o foaie subtire circulara. Ne ajutam de faina ca sa nu se lipeasca. Presuram pe aceasta oregano, mozarella si parmezan, dar nu mult pentru a le putea apoi impaturi. Aducem marginile spre mijloc si apasam usor, apoi intindem iar foaia cu branza inauntru, dar fara a o rupe.

Ungem o tigaie cu putin ulei si o incingem, apoi punem o placinta si cu ajutorul unei pensule o ungem cu ulei si pe partea cealalta. Le prajim pana se rumenesc si le servim calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu mozarella si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv langosi cu branza sarata