Placinte ardelenesti

de Lavinia in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2014 | 6396 vizualizari

 

Daaa,si eu am luat virusul asta:)) am ales o umplutura de cas cu ceapa verde ,au iesit dementiale:X

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g faina
  • 330 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita de zahar
  • ulei

Umplutura:

  • 400 g cas (mai gras)
  • 3-4 fire ceapa verde
  • marar(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte ardelenesti:

Intr-un vas am amestecat faina cu sarea.

Am dizolvat drojdia cu zaharul in apa calduta.

Am facut o adancitura in mijlocul fainii si am adaugat apa cu drojdia si zaharul.

Am inceput sa framant usor cu mainile unse in prealabil cu ulei cam 5 minute pana am obtinut un aluat suplu care nu se mai lipeste de maini.

Am pus aluatul la dospit la loc caldut aprox 45 de minute.

Intre timp am pregatit umplutura.

Am dat casul pe razatoare iar ceapa am taiat-o marunt.

Am amestecat cele 2 ingrediente si am potrivit gustul cu sare.(doar daca este neaparat nevoie)

Aluatul dospit l-am impartit in 6 bucati aprox egale.

Am uns bine masa de lucru cu ulei si am intins bine fiecare bucata(Aprox jumatate de cm)

Am pus cate 2 linguri generoase de umplutura si le-am strans la loc(ca o boceluta)

Le-am intins apoi din nou cu grija pentru a nu se rupe si a nu iesi umplutura.

Am incins o tigaie si am uns-o cu putin ulei.

Am copt placintele la foc mic spre mediu pana s-au rumenit frumos pe fiecare parte.

Se servesc fierbinti dar sunt la fel de bune si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte ardelenesti" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu varza