Placinte (2)

de Lau in Dulciuri, 8 Sep 2011 | 8118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 200 ml smantana
  • 160 ml apa calduta
  • 1 cub de drojdie proaspata
  • 1/2 lingura sare
  • 100 g zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 1 ou
  • dulceata de nectarine
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte (2):

Se cerne faina intr-un lighean, se amesteca cu zaharul, sare, zaharul vanilat-se face gaura in mijloc. Se adauga drojdia, putina apa calduta, se amesteca si se acopera, apoi se lasa 15 minute la dospit

Incepem sa framantam adaugand treptat smantana si apa. Dupa ce am terminat de framantat acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 1 ora

Luam aluatul si pe masa infainata mai framantam putin cu mana. Intindem o foaie de cca 1 cm gosime, taiem patratele si in mijloc adaugam cate o lingura de dulceata, le unim colturile. Le asezam in tava unsa.

Procedam asa pana terminam.

Le ungem cu galbenusul de ou batut bine cu laptele. Le dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra. Cand le scoatem le ungem cu putina apa amestecata cu zahar si esenta de rom. Le pudram cu zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]