Placinta tarinei

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 9 Mai 2011 | 19502 vizualizari

 

O reteta din bucataria rusa, cu cartofi, branza si smantana, un fel de budinca de cartofi as spune eu, tare tare gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi
  • 4 oua
  • 100 ml smantana
  • 3 fire de ceapa verde
  • 200 gr branza( eu am pus feta, se poate pune telemea, etc..)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
  • branza pentru ras deasupra( parmezan)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta tarinei:

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii.

Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.

Compozitia se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt, deasupra se rade branza si se rumeneste in cuptorul incins( cam o jumatate de ora). Se scoate si se serveste fierbinte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta tarinei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]